Bu Blogda Ara

15 Şubat 2016 Pazartesi

Roma Tatili

      Yarı yıl tatilinden döneli bir hafta oldu. Ne bu tatil özlemi değil mi?
       Efem tatil planları yapıp gezecez,tozacaz,eğlenecez yarıyıl tatilini çatır çatır ezecez diye sevindirik olurken plakası tespit edilememiş tır misali tatil bizi ezdi geçti.
       Film izleyelim dedik olmadı.Çekirdek ailemiz hepimizi memnun edecek yapımı bulamadı.Bizde kitap okumada karar kıldık.
      Geçen hafta çocukları okula; eşimi de işe gönderip kimseciklerin beğenmediği filmi izledim.Başrollerde Gregory Peck ve Audrey Hepburn vardı.Bana Derya Arbaş ile Yılmaz Zafer'in oynadığı '' Bir Günlük Aşk''filmini hatırlattı.


       Diplomatik gezi için Roma'da bulunan genç prensesin başından geçenleri anlatan film on dalda Akademi ödüllerine aday olmuş üç dalda ödülü kucaklamış.
       İlgi çeken nokta film ''En İyi Senaryo Akademi''ödülü almış.Senaryo yazarı Dalton Trumbo.Afişlerde ismi yer almamış.O dönem kara listede olduğu için ödülünü başkası almış.Ölümünden 16 yıl sonra itibarı iade edilerek ödül 1993 yılında eşine verilmiş.


        Trumbo'nun hayatını konu alan film 2015 Kasımında gösterime girmiş.Üstelik başrol oyuncusu Bryan Cranston ''En İyi Erkek Oyuncu''dalında Akademi ödülüne aday.Matt Damon ve Leonardo Dicaprio gibi güçlü rakipleri var. Bakalım ipi göğüsleyen kim olacak.
        Kaynak  Vikipedi






4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Gerçekten severek izlenen,mutluluk verenlerden.Teşekkürler.

      Sil
  2. Ah, televizyonda izlemiştim, epeydir gelmiyor böyle güzel, unutulmaz filmler. Bayılmıştım. Biliyorsundur belki, ama tesadüfen izlememiş de olabilirsin, bizim Yeşilçam'da bunun kopyasını yaptılar. Audrey'in rolünü Filiz Akın, esas oğlan da Kartal Tibet'ti, Filiz Arap prensesi olmuştu, tüm hikayeyi birebir kopyaladılar, ama sonunu orijinalinin tersine mutlu sonla bitirmişlerdi, son anda prenses yatla giderken denize atladı:))))

    çok teşekkürler bana güzel bir nostalji oldu:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.Evet onları da hatırlıyorum.Diğer oyuncular kadar başarılıydılar:)

      Sil

yorumlarınız için teşekkür ederiz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...